Tongeren vandaag

Nieuws

Vredeseilanden-Rikolto: Actie 2021

Normaal gezien zouden we tijdens het afgelopen weekend vele vrijwilligers van jeugdbeweging van St.-Jan en de scholen in Tongeren op pad hebben zien gaan voor het jaarlijkse actieweekend van Vredeseilanden-Rikolto. Corona heeft (ook hier) anders over beslist en dus was er geen klassieke campagne mogelijk. Dit betekende dus geen verkoop aan Colruyt en Carrefour maar ook geen (h)eerlijke maaltijd in het PC van St.-Jan en dat voor de eerste keer sedert meer dan 25 jaar !! De afgelopen jaren zijn velen onder jullie komen eten of hebben een gadget gekocht aan de supermarkten (of beiden). Uiteraard zal dit voor onze actie in Tongeren en ook voor de actie in het algemeen een serieuze financiële aderlating betekenen.

Maar Vredeseilanden zou Vredeseilanden niet zijn, als ze niet op de proppen gekomen waren met een alternatief: “De keten voor goed eten”. Het principe is tamelijk eenvoudig: we geven een doos met lepels aan elkaar door totdat ze leeg is. De houten lepels kunnen enerzijds effectief gebruikt worden om te koken maar zijn anderzijds ook een constante reminder dat goed eten een recht is.

"Aangezien het echter moeilijk is om dit allemaal fysiek te organiseren wil ik voor jullie zo’n lepel aan de kant houden. Je stuurt mij gewoon een mailtje terug en dan komt dat in orde !

Jullie kunnen uiteraard ook helpen door – geheel vrijblijvend – een gift te doen voor deze actie op de actiepagina https://acties.rikolto.be/Tongeren of gewoon op rekeningnummer BE64 0000 0000 5252 met vermelding ACTIE TONGEREN. Giften vanaf 40€ zijn uiteraard fiscaal aftrekbaar !

Op voorhand al bedankt voor jullie steun en hopelijk tot snel !"

Krijn Henrotte

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame