Tongeren vandaag

Nieuws

Vredeslicht verspreid vanuit Basiliek

Deze namiddag werd het Vredeslicht verspreid vanuit de Basiliek. Bisschop Hoogmartens heeft de vlam doorgegeven aan vertegenwoordigers van de 7 Limburgse dekenaten. Zij zullen het Vredeslicht op hun beurt in alle parochies verspreiden vanuit meer dan 120 plekken in Limburg

Het Vredeslicht wordt ieder jaar door een kind in Bethlehem aangestoken en overgevlogen naar Oostenrijk. Van daaruit wordt het verder verspreid over gans Europa. De idee achter het initiatief is dat mensen rond Kerstmis het Vredeslicht met elkaar delen zonder te doven, over grenzen, leeftijden, religies heen.
In de Basiliek is het Vredeslicht zondagavond afgeleverd door de proost van de scouts. Hij is het gaan afhalen in een kapel in Eupen.
"Normaal vieren we de komst met een optocht van aan de Moerenpoort, maar door corona is dit niet toegestaan", wist Tony Achtergael. Samen met de Vrienden van de Kerststal is hij de initiatiefnemer. Na twee edities zijn ze overgeschakeld naar 'Vredeslicht Limburg".


Het Vredeslicht wordt in de Basiliek brandend gehouden in een gesloten lantaarn. Iedereen kan er nog tot oktober 2021 een vlammetje komen afhalen. Er worden kaarsen verkocht aan 3 euro. Voor de woonzorgcentra en het ziekenhuis zijn er noveenkaarsen met led lichtjes in een potje voorzien. In de Limburgse parochies zijn er meer dan 120 verdeelpunten.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame