Tongeren vandaag

Nieuws

Waardebonnen komen eraan!

De beloofde waardebonnen #koopTongers vallen deze week in elke Tongerse brievenbus

De stad Tongeren heeft heel wat maatregelen genomen om lokale ondernemers te ondersteunen bij de heropstart van hun zaak. Eén van de belangrijkste maatregelen is de verdeling van cadeaubonnen aan alle Tongenaren. Die bonnen vallen deze week in de brievenbus. De maatregel komt niet alleen de handel in onze stad ten goede. Ook de koopkracht van alle Tongenaren, waarvan sommigen een inkomensverlies gehad hebben, wordt verhoogd.

Burgemeester wnd. An Christiaens: “De coronacrisis heeft een zware impact gehad op ons leven. De Tongenaar heeft zich in deze periode van zijn warmste kant getoond. De solidariteit en de inzet van vele vrijwilligers was hartverwarmend. Onze stad heeft zich wendbaar, geëngageerd en veerkrachtig getoond. Nu de winkels en de horeca opnieuw de deuren hebben geopend, wil het stadsbestuur alle Tongenaren oproepen om in eigen stad te shoppen en van onze horeca te genieten.”
“We hebben als stad een grote verantwoordelijkheid om de lokale economie te ondersteunen. We hebben in Tongeren een mooi aanbod van handel, horeca, vakmanschap en toeristische accommodaties. De voorbije jaren hebben we sterk ingezet om deze troeven maximaal in de kijker te stellen. Maar het is belangrijk om nu – bovenop de herstelimpulsen van de Vlaamse en de federale overheid – ook lokaal creatieve en aanvullende maatregelen te voorzien. Door lokaal te kopen en te consumeren kunnen we het verschil maken en vergroten we de overlevingskansen van onze ondernemers en bieden we hen toekomstperspectief”, zegt schepen van Economie Marc Hoogmartens. “Met de #koopTongers waardebonnen bieden we maatwerk.

Elk gezinshoofd (ook een alleenstaande wordt als gezinshoofd beschouwd) zal 3 bonnen van 5 euro ontvangen. Per persoon ten laste komt hier 1 extra bon van 5 euro bij. Zo zal een alleenstaande een bon een totaal bedrag van 15 euro ontvangen. Een gezin van vier personen krijgt 30 euro. Deze bonnen kunnen besteed worden bij Tongerse handelaars en horeca-uitbaters.”

Belangrijk is dat elke bon van 5 euro enkel gebruikt kan worden per aankoopschijf van 10 euro. Op die manier betekenen deze bonnen ook een hefboom voor de handelaars en horeca-uitbaters.

Hoe werkt waardebon #koopTongers?

Een tweehonderdtal handelaars schreven in voor deze actie. De bonnen blijven 3 maanden geldig (van 15 juli 2020 tot en met 15 oktober).

De maatregel heeft voor de stad een kost van 296.000 euro. Door het hefboomeffect (een bon van 5 euro kan maar gebruikt worden per aankoopschijf van 10 euro) heeft de maatregel een impact van 592.000 euro.

Daarnaast besloot het stadsbestuur zowel de klanten als de handelaars extra comfort te bieden door de duur van het gratis parkeren in het kernwinkelgebied (op zowel de shop&go als de betalende plaatsen in de gele zone) tijdelijk op te trekken tot 90 minuten. De parkeermaatregelen gelden nog t.e.m. het einde van de soldenperiode op 30 augustus.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame