Tongeren vandaag

Nieuws

Wandelgroep Femma Nerem stapt bijna 2000 km

Bijna 2000 Corona-kilometers bij Femma-Nerem: samen deden ze meer dan 2,6 miljoen stappen

Sinds het begin van de Coronatijd tot nu, de versoepeling van de lockdown, heeft Femma-Nerem voor al haar geplande activiteiten een corona-alternatief georganiseerd. Zo werd de kookdemonstratie vervangen door een online kookcursus, de crea-voor-Pasen werd via facebook aangeleerd, het bezoek aan de tentoonstelling Dacia deed men, aan de hand van speciaal gekozen en toegelichte voorwerpen op Femma-maat, online en de dinsdagnamiddagwandelingen werden voortgezet als Coronawandelen. Dat betekende dat van 17 maart tot 2 juni elke dinsdagnamiddag individueel in de eigen omgeving gewandeld werd, soms met 2-3, maar met de nodige afstand. Telkens werd het aantal stappen doorgegeven, al dan niet met foto’s of filmpjes van de tocht: het Femmafacebook was bindmiddel.

Stapresultaat: elke week stapten tussen 8 en 21 Femma’s op hetzelfde moment. Ze deden 2.618.701 stappen. Omgerekend naar kilometers stapten ze tijdens deze periode 1964 km, verder dan van Nerem naar Rome (1900 km), bijna tot Compostela (2300 km).

Vanaf nu stapt Femma-Nerem terug in groep en in Nerem, mondmaskers binnen handbereik. En gewoontegetrouw eindigen ze na 2 uur op een terrasje op het Neremsplein. Dinsdag 9 juni waren we al met 18 Femma’s die samen wandelden in 2 groepen en blij waren elkaar terug te zien…

bijdrage: Riet Van Cleuvenbergen

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag