Tongeren vandaag

Nieuws

Tongenaar onder invloed van drugs opnieuw betrapt in Bilzen

Dinsdag 13/04 heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen – Hoeselt – Riemst opnieuw een bestuurder betrapt die onder invloed van drugs reed.

Omstreeks 20.00u op de Tongersestraat in Bilzen trok een voertuig met een beschadigde buitenspiegel de aandacht van de patrouillerende ploeg. De agenten wachtten geduldig tot de bestuurder uit Tongeren eerst zijn bestelling bij een fastfoodrestaurant had opgehaald.

Een controle wees uit dat de Tongerse bestuurder geen alcohol gedronken had en dat en alle boorddocumenten in orde waren. De man bleek echter niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs noch een identiteitskaart.
Hij kreeg ook een speekseltest opgelegd. Deze test tekende positief voor het gebruik van 2 soorten drugs: amfetamines + marihuana.

Omdat de bestuurder echter geen rijbewijs kon voorleggen dat zou worden ingetrokken, werd zijn voertuig getakeld.

Ook in 2015 speelde de 28-jarige bestuurder al eens zijn rijbewijs kwijt wegens rijden onder invloed van drugs.
De passagier werd in het bezit gevonden van een gebruikershoeveelheid marihuana. De vrouw krijgt een proces-verbaal wegens bezit van drugs.

De drugs zullen vernietigd worden.

De bestuurder kreeg 2 processen-verbaal: ééntje voor het rijden onder invloed, en ééntje omdat hij geen rijbewijs en identiteitskaart kon voorleggen. Terloops gaf de man toe al voor meer dan 10.000€ aan boetes gesprokkeld te hebben na gelijkaardige overtredingen.

Ook nu zal hij zich moeten verantwoorden bij de politierechter aan het Parket Limburg.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag