Tongeren vandaag

Nieuws

Werken Bilzersteenweg uitgesteld

Start nutswerken verschuift naar midden november, voorlopig geen eenrichtingsverkeer op Bilzersteenweg

AWV wil in de loop van 2022 een fietstunnel bouwen onder de Bilzersteenweg. Aan de Groenstraat richting Nieuw-Tongeren zal het fietspad van de Fruitspoorroute (F79) onder de gewestweg lopen en voor een veilige fietsverbinding richting station zorgen. De Bilzersteenweg wordt tegelijk over zo’n 200 meter mee vernieuwd.

Tijdens de infosessie van donderdag 14 oktober stonden we naast het ontwerp ook uitgebreid stil bij de start van de voorbereidende nutswerken. Nog voor de bouw van de fietstunnel verplaatsen en/of vernieuwen de nutsmaatschappijen hun nutsleidingen en -kabels.

Normaal zouden die nutswerken vandaag starten maar door omstandigheden verschuift de start naar midden november. De geplande einddatum van de nutswerken rond eind maart 2022 zal daardoor noodgedwongen wat opschuiven.

Dat betekent ook dat de tijdelijke verkeerssituatie, met onder meer het eenrichtingsverkeer richting Bilzen op de Bilzersteenweg, voorlopig niet wordt ingevoerd. De verkeerssituatie wijzigt pas zodra de eerste werken effectief op het terrein starten.

Wat er precies allemaal verandert vanaf midden november, kan je steeds nalezen op onze projectpagina. Vanzelfsprekend houdt AWV je hiervan op de hoogte via deze nieuwsbrief en andere kanalen.
Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame