Tongeren vandaag

Nieuws

Willy Sommers treedt namiddag op in 80 woonzorgcentra

Deze namiddag geeft Willy Sommers een optreden dat live gevolgd wordt in 80 woonzorgcentra. In Tongeren doen wzc De Motten, Aurora en De Kleine Kasteeltjes mee.

Het is een organisatie van het cultuurcentrum van Lier dat zorgt voor een livestream van het concert "Sommers of '69".
Het gebeurt in samenwerking met meer dan 20 andere cultuurcentra over heel Vlaanderen, ook cc de VELINX doet mee,

Dankzij de samenwerking van CC de VELINX Tongeren en woonzorgcentrum De Motten, De Kleine Kasteeltjes en Aurora, genieten de bewoners volop mee van de voorstelling.

Met dit initiatief wil cultuurcentrum de VELINX de kans geven aan oudere, minder mobiele senioren om te genieten van een culturele voorstelling. Zij kunnen op deze manier een optreden bijwonen, zonder de verplaatsing naar het cultuurcentrum fysiek te moeten maken. Tegelijk krijgt het cultuurcentrum de kans om kennis te maken met een minder mobiel publiek in het woonzorgcentrum, dat het anders moeilijk bereikt.

Samenwerking tussen cultuurcentra en woonzorgcentra

Het Liers Cultuurcentrum organiseert het optreden en van daaruit wordt het live optreden in samenwerking met meerdere cultuurcentra gestreamd naar verschillende woonzorgcentra. CC de VELINX en woonzorgcentrum De Motten, De Kleine Kasteeltjes en Aurora.

verzorgen de cultuurbeleving van het publiek op afstand en gebruiken hun expertise om bij te dragen aan de totaalbeleving en de sfeercreatie. Zo wordt onder andere een publieksopwarmer voorzien, zijn er flyers en affiches en scheurt iemand ook de tickets bij het binnenkomen.

Het cultuurcentrum ondersteunt het woonzorgcentrum in technische faciliteiten (zoals geluidsversterking, groot scherm, verduisterende gordijnen): "De cultuurcentra konden intekenen op dit initiatief van Cultuurconnect. We moeten enkel voor de logistiek betalen. Per lokaal heb je een laptop of beamer nodig. in cafetaria en in de dagzaal op elke afdeling kunnen de bewoners kijken en luisteren", wist directeur Johan Wouters

Cultuurparticipatie bij minder mobiele senioren

Heel wat bewoners van woonzorgcentra willen of kunnen de veilige omgeving van hun woonzorgcentrum niet (meer) verlaten. Zij wensen hun comfort te behouden binnen de muren. Dat betekent echter niet dat ze zich willen isoleren, integendeel. Ouderen blijven geïnteresseerd in wat er in de samenleving gebeurt, in culturele uitjes en willen zich betrokken voelen. Cultuurconnect (digitaal steunpunt voor de cultuur- en gemeenschapscentra) speelt als initiatiefnemer in op die behoefte met een livestreamaanbod voor Vlaamse en Brusselse cultuurhuizen naar woonzorgcentra en ziekenhuizen in Vlaanderen.

“Livestreaming zorgt ervoor dat heel wat drempels om te genieten van cultuur bij onze bewoners verdwijnen. Ze genieten van de voorstelling en voelen zich verbonden met het live publiek en het live optreden.” (Directeur Woonzorgcentrum)

Willy Sommers “Sommers of 69”

De zomer van 69 kan niet lang genoeg duren voor Willy Sommers en de zijnen. De tour ‘Sommers of 69’ brengt je terug naar 1969 en the summer of love. Hij grijpt terug naar zijn vroegste inspiratiebronnen: de songs die hij dat jaar coverde met The Yeats. Denk aan ‘Sugar, Sugar’ van The Archies, ‘Those Were The Days’ van Mary Hopkin en ‘Sorry Suzanne’ van The Hollies. Willy vergeet natuurlijk evenmin zijn eigen halve eeuw greatest hits niet. 'Sommers of 69' is een muzikale throwback naar 1969 en de summer of love.

Verloop

14:00 Start van de voorstelling. Er volgt een korte verwelkoming waarbij het publiek in de woonzorgcentra en zorginstellingen wordt aangesproken.

15:25 Einde van de voorstelling. Er volgt een kort interview met Willy Sommers.
Aan het einde verschijnen foto’s uit de verschillende woonzorgcentra en
zorginstellingen op de schermen.

15.55 Einde van de livestream.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag