Tongeren vandaag

Nieuws

Woonzo ontfermt zich over eenzame huurders

Woonzo heeft noodgedwongen de loketten moeten sluiten omwille van corona. De meeste medewerkers werken nu van thuis uit. De dienstverlening is verzekerd. Mails en telefoons worden beantwoord. Maar enkel de dringende interventies aan huis worden uitgevoerd nu, uiteraard met respect voor de regels van ‘social distancing’.

"Omdat ook wij veel oudere en alleenstaande huurders hebben, zijn wij deze week gestart met het persoonlijk contacteren van onze meest kwetsbare huurders. Onze maatschappelijk assistente kent onze oudere en alleenstaande huurders en contacteert hen dezer dagen. Om te horen hoe het met hen gaat, om te vragen of we ze kunnen toeleiden naar vrijwilligers in de buurt, gewoon... om even een babbeltje te slaan. Dit initiatief wordt door onze huurders enorm geapprecieerd.
Ook al kunnen we niet veel doen, heb het gevoel geven dat we er voor hen zijn betekent al heel veel. In onze grotere wijk Paspoel is onze conciërge nog steeds actief en samen met een aantal buurtbewoners hebben zij ook al mooie initiatieven opgezet", weet directeur Inge Gaublomme

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame