Tongeren vandaag

Nieuws

Zilveren Velinx

Vandaag mag cc de Velinx zijn zilveren jubileum vieren. De cultuurtempel opende op 28 mei 1994 de deuren. De verjaardag wordt 4 maanden later herdacht omdat nu de buitenverlichting en de waterpartij klaar is.

Directeur Johan Wouters heette de aanwezigen welkom: "De Velinx bestaat 25 jaar, maar dat geldt niet alleen voor het gebouw, ook voor de werking en vooral de mensen die hier al 25 jaar werken, dag in dag uit. Vaak spenderen ze hier meer tijd dan bij hun thuis. Vandaag vieren we ook 5 jaar Retro Velinx. De werking van het cc kent vele facetten; personeel, vrijwilligers, beheerders,...."

Cultuurschepen An Christiaens "We vieren vandaag eigenlijk 25 jaar en 4 maanden. Maar als verjaardagscadeau hebben we iets speciaals voorzien: de Velinx wordt vanaf vandaag letterlijk in de spotlights geplaatst met een prachtige aanstraling en verlichte fonteinen. Ik zie dit als een eerbetoon van 25 jaar prachtige momenten. De Velinx is onze Tongerse culturele vuurtoren. In 2019 staan we er met de Velinx beter voor dan ooit"

Familienamiddag

van 14 tot 18 uur was er een heerlijke familienamiddag

waar bezoekers een hapje of drankje konden proeven in het allerkleinste theatercafé ter wereld.

In Tetra Town, was alles- gemaakt van melk- en sap-pakken.Er was een complimentenfeestje met het Kindercomplimentariaat, frietjes krijgen een beat met de Frietmachine en in het Kadoburo wachten de geschenkjes waar u alleen maar blij van kan worden.

In de bib stond Het Fluistersalon, een installatie zoals in de echte musea met audioguides. U hoorde wondere woorden en zoete zinnen. Die u laten kijken, dromen, doen en verzinnen. Zalig!

Sprookjes en vuurspektakel

20.30 uur - op de parking van wzc De Motten

Bij valavond was er een eigenzinnig vuurspektakel in openlucht. Met Icontri#2, Italiaans voor ontmoetingen, vertelden de makers een klein verhaal vol sterke beelden tussen de sterren en dansen tussen de vlammen. Paraplu's werden draaimolens van vuur; vuurslangen schoten weg in het donker. Een magische vuurperformance.

Discobar Galaxie & Doemp

22 uur - de VELINX

Al 25 jaar laat Discobar Galaxie feestjes ontsporen. DJ Bobby Ewing, DJ Lars Capaldi en MC Loveboat - aliassen van Jimmy Dewit, Frank Somers en Adriaan Van den Hoof - lijmen met hun soundsysteem al een kwarteeuw disco, pop, funk, rock, electro, soul en alle andere muziek die ze zelf goed vinden.

24u tot 02u

Na de denderende beats van Discobar Galaxie dansen we verder de nacht in met Doemp, vier jonge charmante Tongerse vrouwelijke dj's die ons verwennen met de coolste dansplaten.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame