Tongeren vandaag

Nieuws

Zomerschool in BS Atheneeke en BS Picpussen

Basisscholen KBT Picpussen ('Wijs op rei') en GO! Atheneeke (HOEZA (Helden Op Expeditie in Zomerschool Atheneeke).organiseren van maandag 16 t.e.m. vrijdag 27 augustus een veertiendaagse zomerschool, , met ondersteuning van de stad Tongeren en de Vlaamse Overheid, De Picpussen heeft 65 deelnemers en Atheneeke 57.

Er wordt netoverschrijdend samengewerkt. Zo wordt de schoolbus van Atheneeke ingezet voor het vervoer van Picpussen. 

In de voormiddag krijgen de leerlingen Nederlands, wiskunde en talen. De namiddag is voorbehouden voor sport, cultuur of spel met educatieve speelvormen: zoals initiatielessen, dramalessen, wateronderzoek, bezoek aan de alpaca's,..., .

"Via een zomerschool komen we tegemoet aan de specifieke onderwijsbehoeften van onze leerlingen. We zetten in op een geïndividualiseerd leerparcours. er wordt lesgegeven in kleine groepen. De leerlingen komen met de glimlach naar school.. De maatschappij is ook in Tongeren veranderd. Er zijn vandaag meer vluchtelingen en kwetsbare gezinnen. Die hebben niet de mogelijkheid om  een rijke invulling te geven aan de vakantie. Na die twee weken zijn de kinderen weer mee met de Nederlandse taal", weet directeur Chris Vandormael (Atheneeke).

"Ook bij ons liggen gelijke onderwijskansen aan de basis. We engageren ons om kwetsbare kinderen specifieke leerbehoeften en vaardigheden aan te leren in kleine groepjes.

Schepen Jeannine Vanvinckenroye (Onderwijs) en schepen Jos Schouterden (sociale zaken) kwamen deze middag langs bij Picpussen: "Door corona was het afgelopen jaar een bijzonder moeilijke periode voor kwetsbare gezinnen. Gelukkig kunnen ze ook nu weer terecht in de zomerschool waar er op maat wordt gewerkt bij Atheneeke en Picpussen. Hopelijk inspireert dit initiatief ook andere scholen, want kinderen zijn onze toekomst". 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame