Tongeren vandaag

Nieuws

Zorgparkings voor medische beroepen

De gemeenteraad keurde gisteren het reglement 'zorgparkings' goed. Dit betekent dat bewoners de ruimte voor hun garage en/of inrit ter beschikking kunnen stellen voor zorgverleners. En dat zorgverleners hier gratis gebruik van kunnen maken.

Patrick Dewael, burgemeester: “Het is niet altijd evident voor dokters, verplegers en andere zorgverstrekkers een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt te vinden. Ze verliezen daardoor veel kostbare tijd. Een zorgparking biedt hiervoor de oplossing. Zo vinden zorgverleners sneller een parkeerplaats. Dit levert hen per patiënt wel 5 tot 10 minuten tijdswinst op.”

“Bewoners kunnen de ruimte voor hun inrit en/of garagepoort ter beschikking stellen als zorgparkeerplaats voor een zorgverlener. Je kan je hiervoor makkelijk aanmelden via de website www.tongeren.be. Daarna ontvang je een zorgparkeersticker die je op de garagepoort of zichtbaar op de inrit kleeft. Hiermee geef je aan dat het om een zorgparking gaat. Op de zorgparkeersticker geef je aan op welke dagen en tijdstippen een zorgverlener er gratis kan parkeren,” besluit Patrick Jans, schepen van Mobiliteit.

Jos Schouterden, schepen van Sociale Zaken: “Als zorgverlener in de thuiszorg kun je van deze zorgparkeerplaatsen gebruik maken om je wagen te parkeren wanneer je bij een patiënt langsgaat.Je moet dit kenbaar maken door een zorgparkeerkaart achter de voorruit te leggen. Je vraagt deze makkelijk aan via de website www.tongeren.be. Je vermeldt een mobiel nummer op de zorgparkeerkaart waarop je altijd bereikbaar bent zodat men je kan contacteren moest je toch nog je wagen, om welke reden dan ook, moeten verplaatsen.”

Voor een dergelijke regeling moeten echter duidelijke afspraken gemaakt worden. Deze afspraken zijn in een gebruiksreglement voor zorgparkeren gegoten waarmee zowel de aanbieders als de gebruikers van de zorgparkeerplaatsen akkoord moeten gaan. Indien één van de partijen zich niet aan de gemaakte afspraken houdt, kan deze uitgesloten worden van het systeem. Je kunt het reglement raadplegen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame